VIRAL: Pilot Wanita Solat Di Kokpit Kapal. Wartawan Dedah Identiti Sebenarnya Yang Buat Ramai KAGUM!!

Loading...

VIRAL: Pilot Wanita Solat Di Kokpit Kapal. Wartawan Dedah Identiti Sebenarnya Yang Buat Ramai KAGUM!!

Pernah viral pilot wanita solat bertelekung di kokpit ketika pesawat terbang di udara. Lepas lama mencari, akhirnya wartawan dedah identiti sebenarnya yang buat ramai wow. Ada 20 gambar.
PILOT WANITA JADI VIRAL
Viral di media sosial sejak kelmarin apabila sekeping gambar yang dimuatnaik oleh seorang juruterbang jadi perhatian netizen apabila gambar pembantu juruterbangnya Sarah Widayanti Kusuma yang sedang solat mendapat pujian daripada orang ramai.

Meskipun sedang bekerja di atas awangan namun ia bukan alasan mahupun penghalang buat wanita ini untuk solat 5 waktu di dalam cockpit.

SEMOGA JADI INSPIRASI KEPADA LAIN

Juruterbang yang baik hati ini juga merupakan seorang muslimat dan taat pada agama, dia juga seorang yang tidak pernah meninggalkan solat walaupun kerjanya hanya di dalam pesawat.

Semoga kisah ni jadi inspirasi kepada wanita-wanita yang bekerjaya di luar sana. Jika kita jaga Allah, Allah akan jaga kita. InsyaAllah.
SEDIKIT MAKLUMAT PILOT WANITA INI
Wartawan telah berjaya mengesan identiti sebenar pilot wanita ini. Dan ada banyak gambar-gambar yang diperoleh.

Sarah Widayanti Kusuma merupakan seorang juruterbang pilot yang berpengalaman bertahun-tahun untuk syarikat penerbangan Garuda Indonesia.

Beliau telah pun berkahwin dan mempunyai seorang anak perempuan yang comel. Semoga terus jadi solehah dan ikon kepada muslimah di seluruh dunia insyaAllah. Berikut merupakan gambar-gambar lain pilot wanita ini.
GAMBAR-GAMBAR PILOT WANITA VIRAL (Sumber IG Sarah Widayanti Kusuma)Sumber : Feyra Nasrom Tribunnews.com via KM

Loading...